Wildschönau: Familiebestemming par excellence in de winter

Ondanks haar populariteit als vakantiegebied, geldt Wildschönau in de winter nog altijd als een geheime tip voor gezinnen met kinderen: geen massatoeris¬me, geen lange wachtrijen bij de liften en bovenal geen stress. Het sneeuw¬zekere hoogdal positioneert zich als ideale familiebestemming en werkt continu aan het verbeteren van een gevarieerd winteraanbod. Highlights voor de jeugd zijn de Race’n’Boarder Arena en het Snowboard Funpark.

Het skigebied van Wildschönau omvat 145 km perfect geprepareerde pistes in alle moeilijkheidsgraden. Deze worden ontsloten door 47 liften op 650 tot 2.025 meter hoogte. Circa 86 % van de skipistes zijn voorzien van sneeuw¬kanon¬nen, zodat - ondanks de sneeuwzekerheid - ideale sneeuwcondities tot het einde van het seizoen (medio april) kunnen worden gegarandeerd.

Brede, boomvrije pistes

De twee grote skibergen in Wildschönau zijn de Schatzberg (1.903 meter) in Auffach en het Markbachjoch (1.500 meter) in Niederau. De Schatzberg is met zijn brede, boomvrije pistes en een paar moeilijkere, hoofdzakelijk rode afdalingen een ideaal skigebied voor zowel beginners als gevorderden.
Het Markbachjoch-gebied is eveneens geschikt voor families met kinderen en beginners, maar vooral voor gevorderde skiërs. De berg telt een aantal zwarte pistes, waaronder de WK-afdaling die door Skiservice International tot “Best Black Run” werd uitgeroepen.

Derde en vierde skigebied met oefenliften

In Oberau bevinden zich nog twee kleinere skigebieden: Riedl met 3 oefenliften, perfect voor kinderen en beginners, en het 2 km verderop gelegen Roggenboden met nog eens 2 sleepliften. In de maanden januari en februari behoort nachtskiën tot de mogelijkheden: twee keer per week worden de afdalingen bij de Roggen¬boden-liften in de avonduren verlicht.

5 Skischolen met kinderopvang

In Niederau, Oberau en Auffach verzorgen 5 skischolen met ca. 100 gediplomeerde, deels Nederlandstalige skileraren cursussen voor skiërs, snowboarders, carvers en langlaufers van ieder niveau. Er wordt ook les gegeven in toerskiën. Alle skischolen beschikken over eigen kinderclubs en –faciliteiten. Diverse kleine liften in het dal en op de bergen lenen zich bij uitstek om de kleintjes het skiën of boarden spelenderwijs bij te brengen. Er zijn 2 professionele opvangmogelijkheden voor peuters vanaf 2 jaar.

Snelheid meten in Race’n’Boarder-Arena

De Race’n’Boarder-Arena op het Markbachjoch in Niederau is een trainingsgebied voor zowel professionals als voor sportieve amateurskiërs en –snowboarders. Het park beschikt over een Speed Track met snelheidsmeting.

In de Race’n’Boarder Arena kunnen skiwedstrijden en incentives voor bedrijven en andere groepen worden georganiseerd. Maar ook de recreatieve wintersportgast van
Wildschönau kan in het park zijn prestaties meten en zijn vaardigheden verbeteren. Iedere vrijdag vindt er een wedstrijd voor de gasten plaats.

Cool Snowboard Funpark

Het Snowboard Funpark aan de Thalerkogllift op de Schatzberg in Auffach heeft sinds jaar en dag een goede naam in de boarderscene. Zowel freestylers, boardercrossers als jump-profis komen hier aan hun trekken. De Pro-Jump, Quarterpipe, Fun-Box, High-Jump, Rails en een 130 meter lange halfpipe zijn uitsluitend voor snowboarders toegankelijk. Cool voor de jeugd, want behalve de perfecte technische faciliteiten ontbreekt ook de bijbehorende entourage niet: passende muziek, meeting-points en tal van contests.

Aantrekkelijke arrangementen

Tourismusverband Wildschönau biedt diverse winterarrangementen voor zowel families als voor singles en groepen. Wie niet van skiën houdt, heeft de keuze uit bijvoorbeeld wellnessaanbiedingen of arrangementen inclusief wandelen met sneeuwschoenen (snow-shoeing).

Consumenten vinden meer informatie over Wildschönau bij:
Tourismusverband Wildschönau, tel. 00 43 5339 8255-0, fax 00 43 5339 8255-50, email:
info@wildschoenau.com of via de websites www.wildschoenau.com