Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Skigebieden Alpbachtal en Wildschönau bundelen hun krachten en vormen vanaf komend winterseizoen, het nieuwe wintersportgebied: Ski Juwel. Dankzij een nieuwe gondel tussen beide regio’s, die in december in gebruik wordt genomen, ontstaat een skigebied met in totaal 145 km pistes en 47 liften.

Na elf jaar van intensieve onderhandelingen tussen de regio's en overheden is in juni het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe achtpersoonsgondelbaan van Inneralpbach (Alpbachtal) tot op de Schatzberg (Wildschönau). Tijdens de opening van het nieuwe winterseizoen van 14 tot 16 december wordt de gondel in bedrijf genomen. Door de verbinding kan het overkoepelende skigebied inspelen op de trend dat wintersporters steeds vaker voor een groot skigebied kiezen.

"Samen hebben we de toekomst", zegt Peter Hausberger, managing director van de Bergbahnen Alpbachtal. “Voor Wildschönau en Alpbachtal is het van belang hun gasten een modern en duurzaam skigebied, met respect voor de natuur, te kunnen bieden", aldus Ludwig Schäffer, managing director van de Bergbahnen Wildschönau.

Top Tien skigebieden van Tirol

Het nieuwe gebied ‘Ski Juwel’ telt in totaal 47 liften en 145 kilometers pistes, waarvan 32 km blauw, 77 km rood, 18 km zwart en 17 km skiroutes. Hierdoor behoort ‘Ski Juwel’ tot de Top tien van de Tiroler skidomeinen. "Het aantal kilometers pistes is voor de vakantieganger van groot belang", zegt Hausberger. "Zelfs de beginnende skiër, die tijdens de wintersportvakantie nooit alle pistes afdaalt, geeft steeds vaker de voorkeur aan een skivakantie in een groter gebied."

De nieuwe lift begint direct naast het dalstation Pöglbahn in Inneralpbach. Onder de Pechalm wordt een middelstation gebouwd, de lift eindigt bij het bergstation op de Schatzberg. Er wordt een nieuwe piste aangelegd tussen het middelstation en de Schatzberg. Deze piste kan voorzien worden van kunstsneeuw. De achtpersoons Doppelmayer gondel, heeft een totale lengte van 3.279 meter en brengt de gasten in 10 minuten naar het bergstation Schatzberg.

Investeringen

De inwoners van beide vakantieregio's zijn blij met de verbinding. "Investeringen als deze leiden tot verdere investeringen", zegt Michael Unger, voorzitter van de Wildschönau tourist board. Er zijn verschillende plannen voor hotelprojecten en andere investeringen. Ook aan de andere kant van de berg zijn de verwachtingen hoog: "We hopen, op langere termijn, een stijging van het aantal overnachtingen te realiseren", aldus Adolf Mauracher, voorzitter van de Alpbachtal Seenland tourist board.

De nieuwe verbinding kost € 13,5 miljoen. De Alpbach en Wildschönau Bergbahnen investeren ieder € 3,4 miljoen vanuit eigen middelen. Voor het restant is een externe financiersregeling getroffen met een looptijd van 15 jaar. Ondanks de investeringen blijft het tarief voor een skipas nog steeds ver onder die van de aangrenzende skigebieden. In het hoogseizoen kost een eendaagse skipas € 39 voor volwassenen en € 19,50 voor kinderen. Een zesdaagse skipas kost in het hoogseizoen € 197 en € 177,50 in het laagseizoen.

Informatie over SKI JUWEL Alpbachtal Wildschönau: http://www.skijuwel.com