Populariteit weekendje skiën stijgt

Na een drukke week werken lekker een weekendje skiën? Veel Nederlanders denken daar wel zo over. Er wordt steeds meer gekozen voor een weekendje skiën in plaats van een hele week, dat blijkt uit onderzoek van Summit Travel.

De laatste tijd is er een verschuiving te zien in het aantal skiweekend boekingen, ook wel mini-ski of short-trip genoemd. Een short-trip vind meestal plaats van vrijdag tot en zondag. Dit terwijl een weektrip vaak van zaterdag tot zaterdag geboekt wordt.
Uit data van Summit Travel blijkt dat het aantal geboekte short-trips gestegen is van 37% naar 43%. Dit gaat ten koste van het aantal geboekte weektrips die gedaald zijn van 63% naar 57%. Opvallend om te zien is dat een short-trip vaak ook erg kort van te voren geboekt wordt. Een voordeel daarvan is dat je in ieder geval zeker weet dat er sneeuw op je wintersportbestemming ligt.

Summit Tabel

Summit Grafiek

Populaire bestemmingen

De meeste populaire bestemmingen zijn Frankrijk en Oosterrijk. Over het algemeen blijven Nederlands dichter bij huis als ze ervoor kiezen om een weekend te gaan skiën. Ook qua kosten ben je een stuk voordeliger uit, dit komt omdat de skipassen die aangeboden worden voor een kleiner gebied zijn.

Waarom een mini ski trip?

Een mini skitrip heeft ten opzichte van de week skitrip vele voordelen zoals hierboven al besproken zijn de kosten een stuk voordeliger. Tevens kun je als echter wintersport genieter meer malen op wintersport in een jaar. Het kost uiteindelijk ook minder vrije dagen.

Benieuwd naar een aantal bestemmingen voor een wintersport weekend? Bekijk het aanbod van Summit Travel.