Ischgl trapt winterseizoen af met Festival Opening Week

De week voorafgaand aan het legendarische ‘Top of the Mountain’ concert komt Ischgl in de winterstemming met de Festival Openingsweek, die dit jaar zijn debuut maakt. Vanaf vrijdag 23 november zijn de pistes geopend en vinden er op het podium diverse live concerten met internationale acts plaats. Als climax van de openingsweek betreedt de Duitse cult-rockband Scorpions op zaterdag 1 december het podium voor het openluchtconcert in het centrum van Ischgl (Tirol).

De kick off van het winterseizoen in Ischgl staat een week lang in het teken van optredens van verschillende internationale artiesten. Het hoogtepunt van de Festival Openingsweek is het legendarische ‘Top of the Mountain’ concert op 1 december met de rockband Scorpions. Tijdens het concert worden zo’n 20.000 wintersporters en muziekliefhebbers verwacht. Alle concerten in de openingsweek zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldige liftpas.

Scorpions, de uit Duitsland afkomstige cult-rockband, werd in 1965 opgericht. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album ‘Love at First Sting’. Op dit album staat de bekende single ‘Still loving you’. Met het nummer ‘Wind of Change’ behaalde de band in 1991 een nummer 1 hit in Nederland. In 1990 was Scorpions een van de bands van de voorstelling ‘The Wall’ van Roger Waters in Berlijn. In 2010 nam Scorpions het laatste album ‘Sting in the Tail’ op. Het Top of the Mountain concert in Ischgl maakt deel uit van de afscheidstournee.

Dé hotspot van de Alpen

Ischgl is zonder twijfel dé lifestyle bestemming van de Alpen. Waaraan geen enkele bestemming zich kan meten. Ieder jaar bewijst Ischgl zich opnieuw door als eerste wintersportresort te openen met het legendarische concert waar wereldsterren de bühne betreden. En met sneeuwcondities die indruk maken op de meest ervaren wintersporters. Ischgl is niet te vergelijken met welke andere wintersportbestemming dan ook!

Met het optreden krijgt Scorpions een plaats op de indrukwekkende lijst van artiesten die in Ischgl hebben opgetreden. Eerder stonden onder meer Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes, Lionel Richie, The Pussycat Dolls, Rihanna, Gabriella Cilmi, Leona Lewis, Katy Perry, Gossip en Roxette op het podium.

Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 m, is de sneeuwzekerheid groot.