Chalet huren in Oostenrijk

Veel mensen denken bij wintersport al snel aan Tirol. Terecht. Maar ook zijn ook veel andere mooie skigebieden te vinden in Oostenrijk. Denk dan vooral aan gebieden in de Steiermark en in Karinthië. Niet zo voor de hand liggend dus, maar wel een goede keuze. Deze gebieden zijn nog niet helemaal ontdekt door de toeristen. Dat heeft als voordeel dat de prijzen voor verblijf, skikaarten en dergelijke nog laag zijn. Ook is het nagenoeg nooit echt druk bij de liften en kun je dus lekker door skiën. Toegegeven, de afstand is iets groter naar deze gebieden vanuit Nederland. Je rijdt 100 km verder, maar je bent er veel sneller. Aangezien je over Nürnberg via Passau Oostenrijk in rijdt, heb je bijna nooit files terwijl bij München vaak alles al vast loopt.

Omdat er veel ontwikkeld wordt in de nieuwe skigebieden van Oostenrijk zoals Karinthië en Steiermark zijn de accommodaties vaak erg nieuw en erg mooi. Kijk maar eens op www.vakantiehuis-chalets.com. Op deze site ziet u onder andere diverse mooie, betaalbare chalets om te huren zoals bijvoorbeeld Chalet Quadrifoglio (max 12 personen) in Hohentauern (Steiermark) en Chalet Klippitzecke (max 7 personen) in Klippitztörl (Karinthië). Deze chalets zijn verschillende qua grootte en uitvoering. U kunt het laatste huis ook goed bekijken op www.klippitz.nl. De chalets staan vlakbij de pistes zodat u snel en eenvoudig op de lange latten kunt stappen. Beide chalets staan in een familie en kindervriendelijke omgeving.

De chalets zijn stuks voor stuk volledig ingericht en worden direct door de eigenaar verhuurd. Natuurlijk kan ik de winter heerlijk gebruik worden gemaakt van de wintersport faciliteiten, maar ook in de zomer zijn de chalets geweldig om in te vertoeven. Rodeln, wandelen, bergklimmen, fietsen, vissen en zwemmen zijn dan leuke bezigheden. Of bezoek plaatsen zoals Graz en Villach met daar tussen in de prachtige meren. Voor ieder wat wils. Niet voor niets wordt over Hohentauern gezegd ”Dem Himmel ein Stück näher” of over Klippitz “Erlebnis am Berg” en “Geheimtipp von Kärnten“.