Bijzonder Logeeradres tijden Wintersport

Steeds meer Nederlanders verkiezen een bijzonder logeeradres boven drukbezochte skihotels voor de wintervakantie. Roter Hahn, specialist in boerderijvakanties in Zuid-Tirol, constateerde voor afgelopen winter zowel een stijging van het aantal boekingen als het aantal overnachting van Nederlanders.

Het bijzondere van deze logeeradressen is de mix van een werkende boerderij en een divers aanbod van winterse en culinaire activiteiten voor de gasten. Want wie een dagje niet op de latten wil staan, maakt een wandeling door het besneeuwde berglandschap, bakt koekjes met de kinderen of volgt bij de boerin een kookcursus.

Wintersporters die houden van rust, zuivere berglucht en hartelijke gastvrijheid zijn bij de Zuid-Tiroolse vakantieboerderijen van Roter Hahn aan het juiste adres.

Roter Hahn zag het aantal Nederlanders dat kiest voor een verblijf tijdens de wintervakantie op een vakantieboerderij, vorige winter stijgen met bijna 15%.

Daarnaast steeg de verblijfsduur met bijna 13%. Opstaan met zicht op een sneeuwlandschap en na een stevig en gezond boerenontbijt met spek, jam, vruchtensap, brood en andere lekkernijen, natuurlijk vers en zelfgemaakt, stap je zo naar buiten om in eigen tempo de besneeuwde regio te ontdekken.

Skiën en langlaufen zijn de populaire klassiekers, maar ook toerskiën, ijszeilen en sneeuwschoenwandelen behoren tot de opties. Alle 1.600 boerderijen zijn ideaal gelegen voor winterse activiteiten.

Zo liggen sommigen aan de voet of middenin een wintersportparadijs, bij andere stopt de skibus voor de deur of stap je zo vanuit je bed de langlauf loïpe op.

Een warm onthaal

In de wintermaanden hebben de boer en boerin het minder druk met de werkzaamheden op de boerderij. Graag neemt de boer zijn gasten mee op pad voor een sneeuwschoenwandeling, (nacht)rodelen over -door de natuur gevormde- rodelbanen, een winterse barbecue of paardrijden in de sneeuw.

Stuk voor stuk unieke ervaringen.

In de keuken van de boerderij, bij de warme boerenkachel, bakken kinderen koekjes en leren gasten meer eerlijke producten lokale boerenspecialiteiten te bereiden tijdens een kookcursus van de boerin. Na een actieve dag zin in een bijzondere après-ski?

Dan is het tijd voor een ‘jause’ in de gezellige stube van de boerderij. Gebraden appels, een knapperend haardvuur en Glühwein of kinderpunch; gastvrijheid speelt op een Zuid-Tiroolse boerderij de hoofdrol.

Meer informatie over de vakantieaccommodaties op: http://www.rodehaan.it/nl